Microkredieten

Domiliana verstrekt kleine leningen (microkredieten) aan ambitieuze ondernemers. De visie achter het verstrekken van microkredieten is dat de mensen daarmee een structurele bron van inkomsten kunnen creëren. Bijvoorbeeld door te investeren in een winkeltje. Microkredieten gaan dus niet zozeer om het geven van geld maar om het geven van een kans om zelf iets op te bouwen.

Die visie achter microkredieten spreekt ons erg aan. Want dankzij deze kredieten kunnen de ambitieuze ondernemers op de Molukken hun eigen bedrijfsplannen realiseren. Plannen die vaak in de ijskast staan omdat banken extreem hoge rentes vragen. Of een onderpand eisen waar lang niet iedereen aan kan voldoen. En zonder geld begin je nu eenmaal niets. Ook niet op de Molukken. Met een klein startkapitaal van bijvoorbeeld 100 euro, lukt het een ondernemer vaak al om een bedrijfje op te starten of uit te breiden. Met de (extra) inkomsten kunnen de ondernemers voor zichzelf en hun familie een betere toekomst realiseren. Bijvoorbeeld doordat ze daarmee het schoolgeld voor hun kinderen kunnen betalen.

De ondernemers betalen hun microkredieten in termijnen terug. Daarom is de monitoring van onze lokale partner Cergas ook zo belangrijk. Zo zorgen we er samen voor dat we met hetzelfde geld weer andere ondernemers op weg kunnen helpen!

Helpt u mee?
Meer informatie over het steunen van onze microkrediet- en andere projecten
→ Word donateur
→ Doe een gift
→ Start een actie