Microkrediet project uitgelicht

Aan de hand van een specifiek project, geven wij u een beeld van hoe microkredieten in de praktijk kunnen werken. Soms met vallen en opstaan. De details van deze verhalen kennen wij dankzij periodieke werkbezoeken en onze lokale partnerorganisatie die de projecten op de Molukken monitort.

Bakkerijproject
In het dorp Kairatu heeft stichting Domiliana met hulp van de lokale partner Cergas een microkredietproject opgezet met 10 vrouwen. Iedere vrouw heeft een microkrediet ontvangen van ongeveer 150 euro. Ondanks dat 2 vrouwen zijn afgevallen, hebben de overige 8 vrouwen dit tot een succes weten te maken. Met name de vrouw die een bakkerijtje is begonnen.

Dankzij het microkrediet van 150 euro kon een vrouw haar zakelijke inzicht omzetten naar de praktijk. Ze kocht onder andere ovens en bakvormen. Inmiddels produceert de vrouw zo’n 800 broodjes per dag voor de verkoop. Hierdoor kon zij het microkrediet eenvoudig terugverdienen en met eigen geld meer investeringen doen in haar eigen bedrijf. Zoals echte ondernemers dat doen.

De schuur waar de vrouw in begonnen is, is inmiddels omgebouwd tot een echte bakkerij. Aan de muur hangen allerlei bakkersbenodigdheden zoals potten en pannen en ze heeft nu zelfs een eigen deegmachine.

Door het materiaal dat deze ondernemer aan heeft kunnen schaffen, kan ze nu ook op bestelling werken. Bijvoorbeeld voor bruiloften. Ook haar man is nu werkzaam voor de bakkerij. Hij levert de bestellingen af met het zelf aangekochte busje. Af en toe worden ook familieleden of vrouwen uit de buurt ingeschakeld om extra hulp te verlenen.
Een goed voorbeeld hoe microkrediet het leven van mensen kan veranderen.

Nieuwsgierig hoe deze vrouw werkzaam is in haar bakkerij? Bekijk de video.

 

 

Bekijk foto’s van deze bakkerij en de andere vrouwen van dit project in Kairatu:

 

Helpt u mee?
Wilt u ondernemers zoals deze vrouw ook een kans geven? Lees meer over het steunen van onze microkrediet- en andere projecten
Word donateur
Doe een gift
Start een actie 

*Met de verhalen over projecten en hulpvragers op deze website willen wij u inzicht geven in hoe onze projecten in de praktijk werken. De verhalen zijn waargebeurd, maar geven niet altijd de meest actuele situatie weer.