Microkrediet projecten in beeld

Op deze pagina vindt u een overzicht van verschillende microkredietprojecten van stichting Domiliana.

 

Project Bakkerij Waai, Passo en Kairatu (Ceram)

 


Ibu (mevrouw) Helena Kayadoe is het microkrediet begonnen met het idee van een bakkerij in het dorp Waai. Haar keukentje was heel eenvoudig en klein. Er stonden twee kookpitjes en twee oventjes en wat bakvormen voor koeken, rolcakes en cakejes. Ze gebruikte hiervoor twee kleine oventjes die op een gaspitje met petroleum worden gezet, zodat ze warm worden.

Haar wens was om deze oude oventjes te vervangen. Er waren namelijk veel aanvragen voor afname van haar koeken en lekkernijen. Met haar microkrediet heeft ze inmiddels groot succes bereikt. In het dorp Waai heeft zij voor aanvulling van haar ovens en bakvormen gekozen. Tevens is zij in staat nu meer (en goedkoper) meel te kunnen inkopen. Het effect hiervan is geweest dat zij ook in Passo met familieleden een kleine bakkerij is begonnen. Ook hier zijn ovens voor ingekocht. Verder heeft zij met haar microkrediet ovens gekocht voor haar familie in Kairatu op het eiland Ceram. Op dit moment verkoopt zij haar koeken onder meer aan supermarkten en is zij in staat om op bestelling haar producten te leveren. Ten slotte levert zij voor weinig geld haar koeken aan straatkinderen in haar dorp, zodat ook zij winst kunnen maken en een inkomen kunnen verwerven.

Met het microkrediet en haar eigen ondernemersgeest heeft mw. Kayadoe dus in ongeveer een jaar tijd veel vooruitgang geboekt voor haarzelf, haar familie en voor werkgelegenheid gezorgd in drie dorpen (!). Een geweldige prestatie van haar.

Met de verhalen over projecten en hulpvragers op deze website willen wij u inzicht geven in hoe onze projecten in de praktijk werken. De verhalen zijn waargebeurd, maar geven niet altijd de meest actuele situatie weer.

Meer zien van onze microkrediet projecten? Bekijk hier een impressie in beeld.