Onderwijsproject uitgelicht

Aan de hand van een specifiek project, geven wij u een beeld van hoe onderwijsprojecten in de praktijk kunnen werken. Soms met vallen en opstaan. De details van deze verhalen kennen wij dankzij onze lokale partnerorganisatie die de projecten op de Molukken monitort.

75 kinderen naar school

In totaal zijn er 75 kinderen die dankzij het onderwijsproject van Stichting Domiliana naar school gaan of zijn gegaan. Zij hebben daarmee zicht op een betere toekomst. Een aantal van de oudere kinderen hebben inmiddels hun school zelfs al afgerond.
Maandenlang heeft stichting Domiliana veel promotie gemaakt voor dit project. En met succes! We hebben voor ieder kind een sponsor gevonden. De sponsors betalen 10 euro per maand per kind dat naar school gaat. Frans Steeman, voorzitter Domiliana:

Een prachtig resultaat! Dit succes hadden wij zonder uw hulp niet kunnen realiseren. Wij, de ouders en hun kinderen zijn alle sponsors dan ook heel erg dankbaar voor hun ondersteuning.

Niet alle sponsors kunnen jarenlang een kind steunen totdat hij of zij klaar is met school. Daarom is stichting Domiliana nog steeds heel blij met mensen die zich als “adoptieouder” willen aanmelden. Zij kunnen de steun dan van een andere sponsor overnemen. Voor de kinderen voor wie tijdelijk geen sponsor beschikbaar is, staat stichting Domiliana natuurlijk garant. Zo zorgen we ervoor dat het kind gewoon door kan gaan met het volgen van onderwijs.

Het streven van stichting Domiliana is ervoor te zorgen dat de sponsors jaarlijks een bericht krijgen van hun “adoptiekind”. Bijvoorbeeld het delen van rapportcijfers en/of informatie over welke vakken het kind het leukste vindt. Hiervoor is Domiliana afhankelijk van de veldwerker(s) van onze lokale partnerorganisatie Cergas. Zij doen dit werk naast hun eigen werkzaamheden en veel andere sociale projecten, hierdoor lukt dit niet altijd. De terugkoppeling aan de “adoptieouders” van dit project blijft daarom een belangrijk aandachtspunt.

Help mee!
Wilt u dit project steunen als “adoptieouder”? Neemt u dan eerst contact met ons op. Via Cergas kijken wij of – en zo ja wanneer – wij u aan een van de kinderen uit het project kunnen koppelen. Bijvoorbeeld omdat een andere “adoptieouder” is gestopt met doneren en we een nieuwe donateur zoeken om het over te nemen.
Naar de pagina ‘Contact’