Onderwijsprojecten in beeld

Domiliana Studiefonds: Student Visserij.

 

In 2013 is er door de deelnemers aan de DomilianaRun geld bij elkaar verzameld om het Domiliana Studiefonds op te zetten. Het idee is om talentvolle leerlingen van de middelbare school, die over onvoldoende financiële middelen beschikken, de kans te geven om een beroepsopleiding of studie te volgen.

In 2014 is de eerste student, Theo, begonnen met zijn studie Visserij aan de Universiteit Pattimura. Hij wordt via LMS Cergas begeleid en waar nodig ondersteund om zijn studieresultaten te behalen. Gelukkig is hij zeer gemotiveerd.

 

Ik ben dankbaar dat ik dankzij het Domiliana Studiefonds kan deelnemen aan de Universiteit. Niet iedereen krijgt zo’n kans. Ik denk bijvoorbeeld aan mijn ouders, die nooit naar de universiteit hebben kunnen gaan. Het leukst vind ik de praktijkdagen als we een hele dag naar het strand gaan om de theorie uit onze boeken toe te passen en in het echt te zien.

 

Theo - student van het Domiliana Studiefonds

 

Theo weet nog niet wat hij qua beroep met zijn studie wil gaan doen, maar hij studeert serieus. En dat blijkt ook uit zijn resultaten, die tot nu toe goed zijn. Hij werkt er hard aan om zijn kansen later op een goede baan worden met zijn studie te vergroten.

In de toekomst wil Stichting Domiliana meer studenten als Theo deze mogelijkheid bieden.

 

 

 

Helpt u mee?

Wilt u ondernemers zoals deze vrouw ook een kans geven? Lees meer over het steunen van onze microkrediet- en andere projecten
→ Word donateur
→ Doe een gift
→ Start een actie 

*Met de verhalen over projecten en hulpvragers op deze website willen wij u inzicht geven in hoe onze projecten in de praktijk werken. De verhalen zijn waargebeurd, maar geven niet altijd de meest actuele situatie weer.

 

Meer zien van onze onderwijsprojecten? Bekijk hier een impressie in beeld.