Sociale projecten

Naast de microkrediet- en onderwijsprojecten zet stichting Domiliana zich in voor veel andere sociale projecten. Ook hierbij geldt dat onze steun gebaseerd is op de hulpvraag die vanuit de Molukken komt. De Molukkers weten ten slotte zelf als geen ander waar behoefte aan is en welke hulp(middelen) men goed kan gebruiken. Daarbij geeft onze lokale samenwerkingspartner advies en monitort de uitvoering van de projecten.

De sociale projecten die wij ondersteunen zijn heel divers. En met steun doelen wij niet alleen op het geven van geld. Onze hulp kan net zo goed bestaan uit spullen, kennis of mankracht. Als er vraag is naar goederen, koopt Cergas de goederen zoveel mogelijk lokaal in en levert de spullen namens ons persoonlijk af. Dat zorgt voor een goede borging dat de hulp(middelen) op de goede plek terecht komen.

 

Voorbeelden van sociale projecten die wij hebben ondersteund zijn:

  • Financiering van noodhulp na zware overstromingen;
  • Het leveren van lokaal ingekochte computers, schoolbanken en stoelen aan scholen;
  • Uitwisselingsproject tussen medewerkers van een bejaardentehuis op Ambon en in Nederland;
  • Ondersteuning van een afgelegen dorp op Kei Besar (Kei-eilanden) met goede kleding en schoeisel voor de schoolgaande jongeren en medicijnen, voorzieningen voor gezonde voeding en hygiene;
  • Aanschaf kampeeruitrusting voor jongerenorganisatie in Kaitetu;
  • Ondersteuning jongeren met Engelse les en individuele (creatieve) ontwikkeling in Aboru (eiland Haruku).