Sociale projecten in beeld

In het dorp Kaitetu wilde de groep Hatupala (een groep jongeren) iets doen aan het doelloos rondhangen van (andere) jongeren en het voorkomen van verval in misbruik van alcohol en drugs. Ze hebben daarvoor een soort van scoutingprogramma opgezet, gericht op het onderhoud van hun eigen lokale geschiedenis en van de natuur. Ze zijn ondersteund met de aanschaf van een goede kampeeruitrusting om gezamenlijk tochten de natuur in te maken.

 

Soms is er behoefte aan computers en soms aan muziekinstrumenten op scholen. Ondersteuning hiervan draagt direct bij aan de ontwikkeling van het onderwijs op het terrein van de informatica of de muziek. Tijdens het werkbezoek in 2014 bleek er flink animo te zijn onder de leerlingen om met de nieuwe computers aan de slag te gaan. Frans Steeman, voorzitter:

Het was mooi om te zien dat vele handen omhoog gingen bij de vraag wie zich opgegeven had om met de nieuwe computers te mogen werken. Je ziet dan met eigen ogen dat deze investering in computers goed is geweest.

 

Projecten als deze verdienen onze ondersteuning.

 

Helpt u mee?
Wilt u ondernemers zoals deze vrouw ook een kans geven? Lees meer over het steunen van onze microkrediet- en andere projecten
→ Word donateur
→ Doe een gift
→ Start een actie 

*Met de verhalen over projecten en hulpvragers op deze website willen wij u inzicht geven in hoe onze projecten in de praktijk werken. De verhalen zijn waargebeurd, maar geven niet altijd de meest actuele situatie weer.

 

Meer zien van onze sociale projecten? Bekijk hier een impressie in beeld.