Sociale projecten

Naast de microkrediet- en onderwijsprojecten zet stichting Domiliana zich in voor veel andere sociale projecten. Onze steun is gebaseerd op de hulpvraag die vanuit de Molukken komt. De Molukkers weten tenslotte zelf als geen ander waar behoefte aan is en welke hulp(middelen) men goed kan gebruiken. Daarbij geeft LSM Cergas ons advies en monitort de uitvoering van de projecten.

De sociale projecten die wij ondersteunen zijn heel divers.

We ondersteunen niet alleen door middel van geld, maar ook met spullen, kennis of mankracht. Als er vraag is naar goederen, koopt Cergas de goederen zoveel mogelijk lokaal in en levert de spullen namens ons persoonlijk af. Dat zorgt voor een goede borging dat de hulp(middelen) op de goede plek terecht komen.

Voorbeelden van sociale projecten die wij hebben ondersteund zijn:

  • Financiering van noodhulp na zware overstromingen en aardbevingen;
  • Het leveren van lokaal ingekochte computers, schoolbanken en stoelen aan scholen;
  • Uitwisselingsproject tussen medewerkers van een bejaardentehuis op Ambon en in Nederland;
  • Ondersteuning van een afgelegen dorp op Kei Besar (Kei-eilanden) met goede kleding en schoeisel voor de schoolgaande jongeren en medicijnen, voorzieningen voor gezonde voeding en hygiëne;
  • Aanschaf kampeeruitrusting voor jongerenorganisatie in Kaitetu;
  • Ondersteuning jongeren met Engelse les en individuele (creatieve) ontwikkeling in Aboru (eiland Haruku);
  • Kunstproject tegen HIV en huiselijk geweld.

Stage en vrijwilligerswerk

Wist u dat men bij onze samenwerkingspartner LSM Cergas ook stage kan lopen? Ze hebben inmiddels jarenlange ervaring met stagebegeleiding. Vrijwilligerswerk is ook een mogelijkheid, bijvoorbeeld bij de sociale werkplaats. Daarnaast kunnen ze helpen met uw verblijf op de Molukken. Wilt u meer weten of heeft u een concreet stageverzoek of verzoek voor vrijwilligerswerk? Neemt u dan contact op met stichting Domiliana via ons mailadres info@domiliana.com. Wij zullen dan samen met hen de mogelijkheden hiervoor bespreken.