Zaterdag 4 juli 2015

MIDDELBURG – Ruim 150 motorrijders namen deel aan de negende Rit voor de Molukken die zaterdagmiddag werd gereden. In totaal is er een bedrag van 3000 euro opgehaald. Initiatiefnemers Wilfred Vreeke en Karla Taniwel schenken de opbrengst van deze negende editie aan stichting Domiliana.

De rit voerde de deelnemers door de Zak van Zuid-Beveland en een deel van Walcheren. Wilfred Vreeke, die zelf meereed, was tevreden over het verloop van de rit. “De sfeer was goed, de Zeeuwse wind heerlijk en het onthaal in de dorpen was fijn.” De motorrit is een heus wijkfeest geworden met muziek en kraampjes met lekkere hapjes de hele dag door. De rijders konden zich na afloop te goed doen aan een rijstmaaltijd, gekookt door zes ’tantes’ uit de wijk. Een feestavond sloot het evenement af.

Ook het bestuur van Domiliana was aanwezig bij de rit. Frans Steeman, voorzitter Domiliana: “Ik was erg onder de indruk van de goede organisatie en het enthousiasme. Wij zijn echt ontzettend blij met het opgehaalde bedrag voor de projecten van onze stichting. Waaronder mikrokrediet- en onderwijsprojecten.”

Stichting Domiliana bedankt de initiatiefnemers, de motorrijders en alle vrijwilligers en toeschouwers voor hun bijdrage.