Op 26 september vond de Domilianadag 2015 plaats. Dit jaar in de vorm van een open dag. Ruim 150 bezoekers vonden hun weg naar het Moluks Kerkelijk Centrum in Houten. In een korte centrale sessie werden zij bijgepraat door het bestuur over de stand van zaken. Verder kon men ook bij de stand van Stichting Domiliana terecht. Hier stonden bestuursleden en vrijwilligers klaar voor vragen, opmerkingen en informatie over haar activiteiten.

Informatiemarkt met ambassadeurs
De informatiemarkt werd vertegenwoordigd door ambassadeurs die elk op hun eigen manier een aandeel hebben gehad in de promotie en ondersteuning van stichting Domiliana. Deelnemers aan werkbezoeken, een uitwisselingsproject, stagiaires en organisatoren van acties deden hun verhaal aan de bezoekers van deze dag.

Muzikale omlijsting en catering
De muzikale aankleding van de open dag was goed verzorgd. De tifagroep Tiga Batang Rumah droeg op een bijzondere en indrukwekkende wijze hun passie bij het doorgeven van deze Molukse muzikale traditie van de tifa uit. Trio Jaïr & David-Simon Matakena en Patchouky Hinoke versterkten met hun muziek de aanwezige Molukse sfeer op deze dag. Makan Patita en Medja Makan maakten de open dag compleet met hun typische molukse eten en djadjan2.

Veel positieve reacties over de open dag
Frans Steeman (voorzitter):

We zijn erg blij met de nieuwe opzet van onze informatievoorziening aan donateurs, sponsoren en belangstellenden. Het is een dynamische en interactieve dag geworden voor bezoekers, onze ambassadeurs en vrijwilligers. De vele positieve reacties op deze dag, maar vooral ook op de projecten en inzet voor de Molukken zijn een enorme inspiratie voor de toekomst.

Op deze dag werd ook de nieuwe website gelanceerd. Deze website en onze Facebookpagina vormen een belangrijke bron van informatie voor mensen, die willen volgen wat Stichting Domiliana doet op de Molukken.

 

Catering Domilianadag 2015 Informatiemarkt-01 Domilianadag 2015 Informatiemarkt-02 Domilianadag 2015 Informatiestand Domiliandag 2015 Presentatie Stichting Domiliana; Domilianadag 2015 Trio Jaïr & David-Simon Matakena en Patchouky Hinoke op de Domilianadag 2015 Informatiemarkt-03 Domilianadag 2015 Tifagroep Tiga Batang Rumah tijdens de Domilianadag 2015